Skip to content

Dccm

V našem webovém magazínu usilujeme od prvopočátků o to, abyste zde nalezli právě to, co hledáte. A je jen na vás, abyste se o tom přesvědčili.

  • Auto
  • Byt a dům
  • Elektro
  • Finance
  • Internet
  • Kultura
  • Láska
  • Nákupy
  • Služby
  • Sport
  • Vztahy
  • Zábava
  • Ženy

Základní vybavení, které musí být v každé kuchyni

Posted on 28. 2. 2025 By devene



·         Kvalitní nože
Nemusíte jich hned mít patnáct. Stačí, ab byly kvalitní, a klidně vám stačí čtyři základní: jeden na chleba a pečivo, jeden na maso, jeden na ovoce, zeleninu a bylinky a jeden na drobné krájení. Ideálně byste měli mít jeden velký nůž, sekáček nebo podobně velký nůž s velkou plochou. Využijete ho při vaření i v sebeobraně, pokud dojde k útoku na vaši osobu.
nože a prkénko

Kvalitní prkénka na krájení

Nejenom kvůli ochraně kuchyňské linky byste měli mít několik prkének. Nejlepší jsou skleněná prkénka, protože na nich nezůstávají nečistoty. Ale také ta dřevěná jsou dobrá, pokud na nich krájíte jenom maso a všechno potom dobře umyjete, nejlépe šťávou z čerstvého citronu a solí.
·         Ale pamatujte na to, že skleněné podložky a prkénka tupí nože.
·         Dřevo je zase nutné často a velmi intenzivně mýt.
·         Plastová prkénka jsou dobrým řešením, ideálně byste ale měli používat různá prkénka na maso a různá na ovoce a zeleninu nebo pečivo. Také byste měli prkénka časem vyhodit a koupit nová.
hrnce a pekáče

Pánve, hrnce, kastroly, pekáče

Měli byste doma mít několik různých hrnců a kastrolů různé velikosti. Jedná se o poměrně drahou záležitost, ale nebudete litovat. Pánve by měly být teflonové a měli byste mít alespoň dvě. Hrnce byste měli mít dle uvážení alespoň tři různé velikosti, kastroly (tedy nízké hrnce) také alespoň tři. Nezapomeňte na zapékací mísy, plechy a alespoň jeden pekáč na maso, do kterého se vám vleze alespoň jedno celé kuře.
Škrabky – Jedna na brambory a jedna na zeleninu, jako je například okurka nebo mrkev.
Vařečky – Něčím míchat musíte. Vařeček byste měli mít několik. Stejně jaké prkénka je ale musíte často mýt a také byste je měli jednou za čas vyměnit za nová.
loupání brambor
Stěrka, metla a mašlovačka
Zvlášť pokud rádi a často pečete, tyto věci se vám budou nesmírně hodit. Všechno by mělo být silikonové, aby déle vydrželo.
Struhadlo
Základ všeho vaření. Na struhadlo nesmíte zapomenout. Ideální je to klasické, čtyřhranné pro různé druhy strouhání.

Navigace pro příspěvek

Previous Post: BYLO VYROBENO SYNTETICKÉ PAVOUČÍ VLÁKNO IDENTICKÉ S PŘÍRODNÍM
Next Post: Dámská obuv

Nejnovější příspěvky

  • Noční můra gynekologa: tohle do intimních partií nepatří!
  • Dítě půjde do školky. Zatíží školkovné váš rodinný rozpočet?
  • Volný čas dětí a zájmové kroužky
  • Hranice se posouvají
  • Reklama s minimálními náklady

© Dccm.cz

Powered by PressBook Masonry Blogs

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Souhlasím